Konspirasjon

Psykadellika, LSD og Narkotika

I disse dager kan man lese om Teri Krebs og Pål-Ørjan Johansen. Dette er to forskere som har forsket på LSD og MDMA, og som har vært aktive i narkotikadebatten. De mener LSD ikke er så farlig som man skal ha det til, og de ønsker å kunne bruke syre og MDMA i behandling mot f.eks posttraumatisk stress.

Det er allerede gjort en del forskning i utlandet. Forskningsresultater tyder på at syre og MDMA har en kjempebra effekt. Det er gjort flere studier, og i mange finner man positive effekter for Psykadellika.

Hvis det er tilfellet, hvorfor ser man på det så sinnsykt negativt? Hvorfor kan majoriteten av befolkningen si at det et farlig, se ned på de som bruker det, og generelt snakke så stygt om noe, man ikke har peiling på? Dersom det blir bevist at syre og MDMA har gode egenskaper, burde man ikke høre på forskningen?

Slik er det ikke i dag, forskningen kommer sist hos de fleste. Mesteparten har fra før et syn på mennesker som bruker narkotiske stoffer, og disse oppfatningene sittet dypere enn man er klar over.

Man er f.eks kommet mye lengre i forskning. I dag vet man at cannabis ikke dreper. Man vet at alkohol er mye farligere. Man vet hva de forskjellige narkotikaen er, og hva de gjør. Man vet at alkohol er noe av det verste. Man vet at narkotiske stoffer kan ha positive effekter. Hvis det et forsket på og bevist at cannabis ikke dreper, hvorfor ser man på cannabis på noe som helt for jævlig? Hvorfor får man livet ødelagt av politiey, fordi man driver på med cannabi? Det er forsket nøye på, og flere og flere land velger å avkriminalisere ELLER legalisere cannabis, mens vi her i Norge ser på slike stoffer med et helt forferdelig syn.

Det Norske folk er trangsynte. Alt for mange tenker på narkotika som det samme som Heroin. Sannheten er at det er lite som faktisk kan sammenlignes med heroin. Ihvertfall ikke cannabis. Alkohol er nærmere heroin enn noe annet. Hvorfor er vi så trangsynte? Hva er det som er så galt med at narkotiske stoffer kan ha positive effekter? Vi må bli mer åpne, slutte å tenke at det eneste slike stoffer gjør, er å ødelegge folk. Dette stemmer jo ikke med virkeligheten. Sannheten er at det er flere stoffer som kan hjelpe mange mennesker. Det e ikke bare negativt!

Det er og har alltid vært greit å være motstander av narkotika. Det har alltid vært ekstremt lett fordi man blir foret med propaganda fra media og regjeringa. Det har aldri vært en enkel sak å framme narkotiske stoffer i Norge, mye fordi «stoff» ofte blir sett på som Heroin. Hvordan skal man kunne ha en ordentlig debatt når det er så mange som er forhåndsinnstilt på at «dop er jævlig» og slike ting. Det trenger ikke alltid å stemme at dop er jævlig. Det er mye som blir mer morsomt på dop, men det er som ALT annet. Man må kunne kontrollere seg.

Og en ting er sikkert, man burde slutte med disse forferdelige forhåndsoppstningene når det kommer til dop. Så lenge det ikke skader andre, noe det som oftest ikke gjør, hva er da problemet til folk? Hør på fakta og forskning, ikke propaganda

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s