Konspirasjon

Narkotikadebatten – Helt på trynet?

Narkotikadebatten har endret seg de siste 20 årene. Verden blir mer og mer mottakelig for Cannabis. Før i tiden drev man intensiv propaganda mot f.eks cannabis. Det ble brukt sprøytenarkomane i reklamer mot cannabis, selvom det er så langt fra virkeligheten som du får det.

Er det rart at folk flest sitter på en oppfatning om at cannabis dreper? Nei det er ikke så rart, når man har jobbet intensivt med at det et sånn det er. Det er ikke rart, og man må tenke på hvordan man kan opplyse folk. Hvordan man kan man få mennesker til å innse at cannabis er ikke så farlig? Opplysning! Her i Norge har folk flest alt for lite kunnskap. Folk slenger seg med på narkotikadebatten, uten å ha peiling på hva man snakker om.

Hvor mange mennesker har cannabis drept? 0 mennesker. Hvor mange har alkohol drept? Hundretusenvis? Så hvorfor i alle dager tror folk her til lands at cannabis er det som er farlig, når det er bevist at alkohol er mye mye farligere. Alkohol kan sammenlignes med heroin. Ikke cannabis.

Jeg har møtt alt for mange mennesker her til lands som blir i ekstase hvis de får sterke piller hos legen sin. Voksne mennesker som mer enn gjerne stapper i seg piller de har fått fra legen. Voksne mennesker som elsker rusen de får. Dette er tydeligvis helt greit, for «når de er fra legen er det trygt». Disse samme menneskene hater narkotika, hater cannabis og andre stoffer. Men de elsker piller de får fra legen, WHAT? Henger det på greip? Nei. Cannabis er et så jævlig stoff ifølge folk flest.

Cannabis sies å være et åpningsdop. Sannheten er at cannabis er for de fleste misbrukerne er en endestasjon. Jo mer og mer opplyst man blir, jo mer og mer sikker blir man på at cannabis faktisk er noe av det minst farlige stoffet som er. Cannabis er ikke noe sterkt dop, som får deg til å miste kontrollen. Du får derimot mer kontroll og blir mer avslappet.

Så mens verden rundt oss får ett mer og mer avslappet forhold til cannabis, så sitter vi her i Norge og ser ned på det. FN sin leder sier det må legaliseres og reguleres, men vi her i Norge vet best – det er farlig. Henger dette på greip?

Et problem som ofte dukker opp er syntetisk cannabis. Ingen vanlig person som er godt opplyst hadde tatt syntetisk cannabis, for man vet hvor farlig det er. Syntetisk cannabis ser også annerledes ut, så man klarer å skille det ut. De som ender opp med å prøve det er ungdom som har alt for liten kunnskap. I media, spesielt i Dagbladet, leser man ofte om syntetisk cannabis og hvor farlig det er, men de er faktisk ikke så utbredt som media skal ha det til.

Det er meget spesielt at vi har ett slikt syn på cannabis, når resten av verden endrer seg. Vi endrer oss ikke. Kanskje det er på tide?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s