Konspirasjon

Så mye har familiegjenforening å si

Debatten har rast lenge, og politikere fra de aller fleste parti mener at de har løsningen. Vi er langt i fra en løsning. Kostnadene per innvandrer er i mange tilfeller over dobbelt så mye sammenlignet med våre naboland. 

  

UDI sier at for hver flyktning som kommer til Norge, får vi en halv person ekstra gjennom familiegjenforening.

652 syrere har levert søknader om familiegjenforening i fjor. 583 av dem har fått beskjed om at de kan komme til Norge og gjenforenes med familien her. 

  

UDI har regnet ut at for hver flyktning som får opphold i Norge, får vi i snitt 0,5 flyktninger ekstra på grunn av familiegjenforening. Enkelt illustrert: 1300 syrere har fått asyl i Norge i fjor, og ifølge denne statistikken vil da 650 familiemedlemmer få opphold i Norge i tillegg, på grunn av familiegjenforening. 

Det er familien i utlandet som søker om å få komme hit, etter at deres familiemedlem allerede har fått opphold i Norge. 532 syrere, 642 eritreere, 221 afghanere og 99 irakere med familie i Norge har fått godkjent familiegjenforening i fjor.

Totalt har 9 076 personer fått godkjent opphold i Norge i fjor, fordi de har familie som allerede er her. Det gjelder også for eksempel norske studenter som finner seg ektemaker i utlandet og vil ta dem med hjem. I fjor var tallet 10 847.

Det er imidlertidig blitt strengere i dag. Kravene innebærer blant annet at alle flyktninger må tjene over 305.200 kroner for å kunne søke om familiegjenforening, i tillegg til krav om fire års arbeid og utdanning i Norge. Svært mange av de bosatte flyktningene i Norge oppfyller ikke disse kravene, viser beregninger utført av Stortingets utredningsseksjon etter spørsmål fra SV, skriver Aftenposten.

I 2014 hadde 64 prosent av alle bosatte flyktningene i Norge, lavere inntekt enn 305.200 kroner. 82 prosent av de med fire års botid i landet, har lavere inntekt enn 305.200 kroner. 74 prosent av de med fem års botid tjener under denne grensen.

Aftenposten, dagbladet

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s