Konspirasjon

Det er ikke bare syrere som flykter fra IS.

Flyktningekrisen pågår for fullt. Flere og flere mennesker kommer til Norden. De aller fleste er ikke fra Syria, noe jeg har skrevet om tidligere. 

IS herjer i både Syria og Irak. Det er samme greia i Irak som i Syria. Både IS og Al Qaida er i landet, og det utkjempes kamper daglig. Vi i Norge tar imot flyktninger, men hvor grei er vi egentlig? 

  

Man leser hver dag om flyktningene, men hvor ofte leser man om Syrere har god sjangse for asyl, mens Irakere har ikke så god sjangse. Hvorfor glemmer vi av Irakere, som har det like ille som Syrere?

1360 syrere fikk innvilget asyl i Norge i fjor, mot 20 irakere. 90 prosent av syrerne som fikk søknaden sin realitetsbehandlet fikk opphold i Norge. 35 prosent av irakerne fikk opphold.  

– Vi sender ikke syrere tilbake til Syria i dag. Når det gjelder irakere, er det slik at vi prioriterer saker som ligger an til avslag, og derfor har vi i størst grad behandlet saker for irakere som kommer fra trygge deler av Irak, sier fagsjef Dag Bærvahr i asylavdelingen i UDI til Dagbladet. 

  

Hvis vi ser på alle søknadene totalt, ikke bare dem som fikk søknaden sin realitetsbehandlet, er innvilgelsesprosenten for syrere 70 prosent, mot åtte prosent for irakere. 

Terrorgruppa IS kom sommeren 2014 inn i Irak fra Syria og tok store områder i Nord-Irak.

– Det er også mulig å sende irakere som kommer fra utrygge deler av Irak tilbake til de trygge delene (internflukt), forutsatt at internfluktområdet er trygt, tilgjengelig og det framstår som rimelig å returnere de dit, sier Bærvahr i UDI. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s