Konspirasjon

Narkotikakriminalitet i Norge

  

Narkotikasakene har de siste 15 årene nesten doblet seg. I år 2000 var det 17.845 saker i Norge, mens det høyeste tallet var i 2014 med 31.120 saker. En økende trend er narkotikasalg på internett, og få det tilsendt i posten. Dette gjør at tollerne stadig beslaglegger mer narkotika enn tidligere. Aldri før har det vært så lett å få tak i stoff som det er i dag. Ca. 70% av alle sakene blir avgjort med forelegg uten at stoffet er analysert.
Tallene fra 2015 er ikke klar enda, og det er noe usikkerhet om det nøyaktige tallet. Det er en rekke saker fra 2015 som ikke er ferdig analysert.


43% av alle sakene gjelder cannabis. Narkotikapolitiet regner med at ca 80 % av all narkotika som smugles til landet har Oslo som bestemmelsessted. Her finnes det største brukermarkedet for alle typer narkotika. På grunn av den store tilgjengeligheten og de billige prisene kommer også oppkjøpere og brukere fra resten av landet til Oslo for å handle narkotika.


  


Det ble tilsammen beslaglagt 2340kg fordelt på ca 14.900 beslag. I 2015 ble Cappelen og Jensen tatt i Norge, som selværklerte hasjbaroner, ansvarlige for tonnevis med hasj. Det ble tilsammen beslaglagt 600kg amfetamin fordelt på ca. 6600 beslag. Kokainbruken øker og i 2015 ble det besøaglagt ca. 85 kg. Kokain. Det gjør kokain til det fjerde største narkotikaet. Aldri før har det blitt oppdaget så mye kokain i Norge. Gjennomsnittlig styrke på kokain som er beslaglagt er 32%.

  
  

Det ble i 2015 beslaglagt ca. 60kg heroin. Heroinbruken har vært stabil de siste årene. På 2000- tallet var mdma kjempepopulært, før det ble «glemt» og kom tilbake igjen i 2015. I fjor ble det beslaglagt 114.000 MDMA tabeletter. I 2009 var MDMA så godt som borte fra det norske markedet. Benzopiader er lett tilgjengelig og det er stor etterspørsel. Det ble beslaglagt 730.000 tabeletter med Benzopiader.GHB ble det beslaglagt  970 liter av.

   
 

I 2015 var det 800 beslag av anabole steroider. LSD er det også kommet mer og mer av de siste årene. 

Nesten 50% av alle narkotikasakene er innvandrere.

Cannabis står for den største delen av narkobruken i Norge. Man bruker enorme ressurser på å avdekke cannabis, og det gir ingen mening. Her i Norge jakter politiet, og ødelegger livet til de som bruker cannabis. Mens stoffet blir lovlig/avkriminalisert i flere og flere land, lederen av FN sier at det må legaliseres. Alikavell sitter vi i norge å tror at cannabis er likt heroin. Det er så langt fra virkeligheten som du får det til. 
   
   

Reklamer

En kommentar om “Narkotikakriminalitet i Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s