Konspirasjon

Innvandrerkrisen i Norge

Ved årsskiftet var det nesten 700 000 innvandrere og 150 000 norskfødte med innvandrerforeldre registrert bosatt i Norge.
Det tilsvarer 16,3 prosent av befolkningen – eller en av seks. I Oslo er andelen dobbelt så høy med 33,3 prosent – hver tredje innbygger.

Antallet økte med 43200 i 2015. Det er en økning på 5,5%. Asylsøkere uten oppholdstillatelse er ikke tatt med i disse tallene. I gruppen norskfødte barn med innvandrerforeldre er det Pakistan som er den største gruppen. 

  

Flere innvandrere betyr økte utgifter til sosialhjelp, ifølge en ny rapport fra Nav. Rapporten har samlet tall fra 2014 og sammenlignet dem med tidligere år.Her slås det fast at fire av ti sosialhjelpsmottakere er innvandrere, skriver VG.

– Det er ingen tvil om at den økte innvandringen nå, vil ha som resultat at sosialhjelpsutgiftene i kommunene vil gå opp over tid, sier kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav til VG.

Når én ikke-vestlig innvandrer kommer, påtar den norske stat seg en fremtidig netto kostnadsforpliktelse som SSB beregner til 4,1 millioner 2012-kroner. Tallene knuser dermed myten om at innvandring er lønnsom, skriver Finansavisen.
– Tallet inneholder alle skatteinntekter, fratrukket alle offentlige utgifter, sier seniorforsker i SSB, Erlend Holmøy, til avisen.

De omlag 15.400 ikke-vestlige innvandrerne som kom i 2012 betyr i sum 63 milliarder kroner utgifter, netto. Det tilsvarer to bistandsbudsjett, eller omlag halvparten av de 125 milliarder kronene som staten vil bruke av oljeinntektene i år.

– Kostnaden vil bæres av gjennomsnittsnordmannen over skatteseddelen, eller i form av lavere kapasitet eller kvalitet på ulike velferdstilbud, sier Holmøy til Finansavisen.
  

De siste ti årene har tallet på utenlandske fanger i norske fengsler nærmest tredoblet seg. Hver tredje innsatt er i dag utenlandsk statsborger. Antall norske innsatte har ligget stabilt på rundt 2500 personer de siste ti årene. Dette er tall fra FØR flyktniestrømmen startet. Hvordan tallene ser ut i dag vet vi ikke. SSB har sluttet å føre slik statistikk. Hvorfor?

Vg, abcnyheter, ssb, finansavisen , nrk, hegnar

Reklamer

En kommentar om “Innvandrerkrisen i Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s