Konspirasjon

Når oppstod egentlig kreft? En moderne sykdom?

Har du noen gang tenkt ordentlig over på kreft? Er det en moderne sykdom som har kommet, eller har den alltid eksistert? 
  

Når forskere skal lete etter kreft så er det bein man analyserer. En forsker ved navn Katie Hunt, har viet livet sitt til nettopp dette. Hun fikk kreft når hun var 22 år, og er idag en pioner på dette feltet. Hun kan fortelle oss hva de gjør og hvordan de gjør det.
Hunt kan fortelle oss at denne «moderne drapsmaskinen» faktisk har eksistert i flere tusen år. Det er slettes ikke en «ny» og moderne sykdom, det er heller en urgammel en. Det finnes bevis på dette gjennom eldgamle tekster og skrifter, og gjennom forskning. 

Historiske dokumenter
kan fortelle oss at kreft eksisterte helt tilbake til år 1,500 før kristus. Man har til og med funnet ut hvilken behandling de annbefalte i oltiden. Operasjon, katerisering, fasting og et hav av naturmedisin ble brukt. Planter, bønner, agurk og masse annet ble brukt for å behandle kreft. Ingenting av det brukes i dag, men noen få elementer er fortsatt de samme. 

Fysiske bevis gjennom forskningen til Hunt viser at det fantes mennesker med kreft for 7000år siden, kanskje så mye som 9000 år tilbake i tid. De bruker benrester og analyser alt som kan analyseres. Til slutt kommer man fram til om personen hadde kreft eller ikke. De kan se akkurat hva som skjedde med immunsystemet når individet døde. 

Dette er en veldig ny type forskning, og man er helt i startfasen. Man prøver allerede å se om mummier fra Egypt har hatt kreft. Forskere møter også begrensninger og motgang i landene de er i. I Egypt kan de ikke ta med bein ut av landet, og det er begrenset hvilken teknologi de har der. Lignende utfordringer møter de overalt.

Mennesket har alltid blitt utsatt for kreftfarer. Før i tiden ble de utsatt for UV-stråler, røyk fra bål, kjøttet de spiste og virus. Før tenkte man «når oppstod kreft», mens nå kan man tenke i nye baner. Hvilken betydning har kreft hatt? Kreft har tydligvis alltid eksistert og det er ingens «feil». Tidligere har man trodd at kreft ikke eksisterte, men nå har de klart å bevise det.

Kanskje man oppnår en helt ny forståelse for kreft, dersom man forstår kreftens historie?
  
Searching for the history of cancer in ancient human bones

Følg meg på bloglovin

Reklamer

En kommentar om “Når oppstod egentlig kreft? En moderne sykdom?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s