Konspirasjon

HIV og AIDS -En kur nærmere enn vi tror?

Hiv og aids har vist seg å være en vanskelig nøtt å knekke. Man har forsket lenge uten noe særlig med resultater, men nå kan det være at ting begynner å skje. Forskere har fra før klart å fjerne HIV fra et barn med en ny metode. Nå har de muligens kommet mye lengre. 

  

Genmanipulering er inget fremmedord. Man går inn på cellenivå hos et individ, og endrer cellene. Da holder man på med genmanipulering, man endrer genet. Det denne teknologien forskere på Temple University, Philedelphia, har tatt i bruk i forskningen mot en kur. De har altså klart å rett og slett «klippe» ut HIV-viruset fra infiserte celler, uten at det skadet selve cellen. Dette gjorde at den nyrensende cellen kunne fortsette og dele seg, og det viste seg at viruset kom ikke tilbake. Cellen ble tvert imot immun mot nye infeksjoner. 

Til nå er forskningen kun gjort i en lab. Det er ikke det samme å kurere en celle som et helt menneske. Men med disse funnene kan grunnlaget for en kur være lagt. Og det stopper ikke der, hvis det skulle vise seg å fungere, så kan man bruke genmanipulering til å fjerne andre store sykdommer. Som kreft.

http://www.nature.com/articles/srep2255

Følg meg på bloglovin


Reklamer

En kommentar om “HIV og AIDS -En kur nærmere enn vi tror?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s