Konspirasjon

Dette vet vi om terroristene i Brussel

Man tror det var 4 angripere.

3 av dem sprengte seg selv, den siste er på rømmen.

2 av dem var brødre med langt rulleblad. Begge fra Belgia

Man leter etter en sammenheng med Paris-terroren

En tyrkisk offiser har sagt at landet hans advarte Brussel i fjor mot et slikt angrep. Advarselen gikk rett forbi.
  

Man tror at det står minst fire personer bak terroren i Brussel. Tre av personene er identifisert, men det er en fjerde uidentifisert mann. Han rømte flyplassen uten å sprenge sine bomber. De tre identifiserte er fra Brussel.
   
Khalid el Bakraoui

 
I midten, Ibrahim el Bakraoui. Bildet er tatt når de går inn på flyplassen.

  
Najim Laachraoui

De mistenkte.

Ibrahim og Najim sprengte vombene på flyplassen. Khalid detonerte en bombe ved en t-bane stasjon. Dette var såkalte «spikerhomber», som er kofferter fylt med spiker som sprenges. Den siste mistenkte terroristen var på flyplassen, men han rømte uten å detonere sin bombe. En taxisjåfør som kjørte de tre mistenkte til flyplassen, ledet politiet til en leilighet. Der fant politiet 33kg eksplosiver, kofferter med spiker og IS flagg.
Den Tyrkiske presidenten har gått ut og sagt at landet hans advarte Belgia i fjor, da en av angreperne ble deportert fra landet. Det var Ibrahim.
Brødrene hadde et langt rulleblad. Ibrahim skøyt en politimann under et ran, og Khalid stjelte biler, samt oppbevaring av våpen. Selvom Belgia ble advart, hadde de aldri sett dette kommet. De fikk flere advarsler av Tyrkia, advarseler som gikk rett på at Ibrahim hadde kontakt med IS og var linket til syriske ekstremister. Belgia valgte å ikke ta disse advarselene alvorlig.

Terroristene gjente seg i et «safe house» i Brussel. Når politiet raidet leiligheten fant de fingeravtrykk til den eneste overlevende fra Paris-angrepene, Salah Abdeslam. Man mener også at den 3 angriperen, Najim var involvert i Paris-angrepene. På dataen til Ibrahim fant de et selvmordsbrev. I dette brevet forklsrte han at han hadde dårlig tid fordi myndighetene letet etter han, og at han ikke ville ende opp i en celle. 

Noen kilder sier at brødrene ble etterlyst for terrorisme i Belgia uker før angrepene. Ingen «ettersøkt» status ble satt på brødrene, det skulle de kanskje gjort 

http://www.buzzfeed.com/nicolasmedinamora/everything-we-know-about-the-suspects-in-the-brussels-attack?bffbnews&utm_term=.hiYBaVrQJ0#.tmaZboQGN4
Følg meg på bloglovin

Reklamer

En kommentar om “Dette vet vi om terroristene i Brussel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s