Konspirasjon

William Shakespare sin skjule skatt, Oak Island?

Oak Island inneholder ikke bare «The money pit». Øya er også blitt kjent for å gjemme En skatt gjemt av William Shakespeare. Man tror at skatten er Shakespear sine memoraer, og fire gjenstander som har stått i tempelet i Jerusalem. Den sjuarmede lysestaken, menora, skuebrødsbordet og sølvtrompetene, som ble stjålet av romeren Titus. Trolig er det også litteratur og manuskripter som ingen har sett, som vil matche denne historien slik den er fortslt i Fama Fraternitstis, Rosenkreutzernes første manifest. Det som finnes der kan altså få store betydninger for historie og for verden. Rosenkorsordenen var/er et hemmelig brorskap som blant annet skal ha hatt tette bånd til Frimurerlosjen. De har også blitt koblet til okkultisme og andre konspirasjonerteorier som involverer alt fra legender om hellig gral til.
  
Oak Island

  
Teoriene om en av verdenshistoriens aller største litterære skikkelser, William Shakespeare, er mange og har pågått i en årrekke.
Spekulasjoner om hemmelig brorskap, flere forfattere bak hans største verker og skjulte koder i hans fortellinger er bare noe av hva konspirasjonsteoretikere kan bryne seg på gjennom den engelske forfatteren.
I spissen av noen av disse teoriene finner vi nordmannen Petter Amundsen.
  

Gjennom flere års arbeid har Amundsen avdekket det han mener er et skattekart skjult i Shakespeares første samlingsverk skrevet på 1600-tallet.
Organist og kryptologens teorier har vakt oppsikt verden over, og har også ebbet ut i flere dokumentarer og bøker. I 2012 ga han blant annet ut boken «Oak Island & the Treasure Map in Shakespeare» som går grundig igjennom hans teorier. Amundsens siste dokumentar, «Shakespeares skjulte sannhet», gikk på kino over hele landet og andre steder i verden etter den kom ut i 2012.

I dokumentaren får vi se hvordan Amundsen trekker en sammenheng mellom Shakespeare, filosofen og politikeren Francis Bacon og en skjult skatt i en (mulig) kunstig innsjø på Oak Island utenfor Canada, skriver NRK.no.
Ifølge statskanalen har nå en rekke velstående forretningsmenn søkt kanadiske myndigheter om å få lov til å tømme innsjøen for vann for å se hva som skjuler seg på bunnen.

Amundsens funn er omstridte, men funnene er bisarre, langt hinsides fornuften. Det gjør det vanskelig å se bort fra bevisene.
– En av øyboerne har vært nede med dykkerdrakt, og han sier at det er trestubber en meter under overflaten. Teorien blir da at denne dammen er konstruert, noe som er en veldig effektiv måte å skjule ting på. Hvis så er tilfelle, er det voldsom ingeniørkunst, forteller Amundsen til NRK.no.

Det er vanskelig å gå inn i denne historien uten å sette seg grundig inn i den alternative verdenshistorien. En historie med tempelriddere og frimurere, med hellige gjenstander, store sammensvergelser og hemmelige brorskap. Uten å gå for dypt inn i grunnlaget for disse teoriene, er det grunn til å si at funnet av disse gjenstandene ville vært et stort øyeblikk.

  

#william #shakespear #skjult #skatt #oak #island #skattejegere #kryptisk #frimurere
Følg meg på bloglovin

Reklamer

3 kommentarer om “William Shakespare sin skjule skatt, Oak Island?

  1. Har også hørt ufattelig mange som mener Shakespear har gjemt unna alt, på den sykeste plassen… dette er ekstremt spennende

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s