Konspirasjon

Politiet og maktmissbruk

Dette innlegget baseres på fakta fra nrk; http://www.nrk.no/norge/bekymret-over-henleggelser-1.11547055
  

I 2013 ble 460 politifolk annmeldt for grov uforstand i tjenesten. Ingen av dem ble dømt. 


Det er ingen nyhet at det finnes alt for mange politifolk som aldri skulle vært politi. Folk som aldri skulle hatt noen makt. I flere tiår har det vært problemer innad i politiet verden rundt, og det pågår i aller høyeste grad den dag i dag også.

At det er mange som blir maktsyke når de er politi er ingen hemmelighet. Hele tiden hører man historier om folk som blir behandlet dårlig av politiet. Man tenker ikke så mye om dette temaet med mindre man opplever det selv. Jeg har hatt lite kontakt med politiet, de gangene vi har hatt kontakt har jeg vært i desperat behov for hjelp. Politiet har sviktet hver gang, og i mine øyne er de noen maktsyke svin. Før var jeg en av de som gikk å tenkte at folk som har noe imot politiet er harry eller kriminelle. Nå har jeg oppdaget at det er ikke slik. De er snille og greie til man opplever hvor jævlige de kan være.

Politiet opererer i dag med å skremme folk. Gjør du noe galt, så prøver de nesten å tvinge deg til å godta en bot. De skremmer deg og sier alt det verste som kan skje med deg hvis du ikke gjør som de sier. De opererer med frykt, de skal stå over alle andre. Politet er også glad i å provosere. Hvis du møter på feil politimann, så kan han behandle deg regelrett som dritt, men hvis du reagerer så tar han deg. Dette er en praksis politiet spessielt bruker i narko-saker. De truer med fengsel og bøter, og offentliggjøre rusmissbruket ditt osv. Med mindre du gjør akkurat som de sier. Det er her man ikke skal gjøre sånn som de sier. Politiet er eksperter på å si hva de vil, uten å kunne «backe det opp». Man trenger ikke si noe til dem, man trenger ikke åpne hjemmet sitt eller noen ting. Man trenger ikke være oversnill mot dem. 

Ok, nok om mine erfaringer. Hva gjør man egentlig dersom man opplever et slikt maktmissbruk? Hva gjør man dersom man vlir tråkket på av politiet? Jo, man annmelder de, men hva hjelper det å annmelde når INGEN blir dømt? politet etterforsker politiet, skal det være en vits? Selvfølgelig hjelper de hverandre, og det viser jo statistikken helt klart. Statistikken viser at politiet kommer unna med kriminelle handlinger. Rettferdig? Nei


94% av sakene der politiet ble annmeldt for vold eller maktmissbruk, ble sakene henlagt. Dette er et overgrep mot befolkningen, og det er et demokrwtisk problem. Men hvorfor får det så lite oppmerksomhet? 


Høsten 2012 ble Erik Are Stedt kvalt og drept på legevakten etter basketak med to politibetjenter og en ambulansesjåfør. Politiet hevder de ble angrepet, vitner skal ifølge en rapport ha fortalt en annen versjon. Saken ble henlagt.

NRK blir med Stavanger-politiet på jobb en natt til lørdag. I gatene møter innsatsleder i Rogaland politidistrikt, Ola Vigesdal Oftedal, og kollegene hans berusede personer som kan sette tålmodigheten på en prøve.
– Jeg har erfart selv at det kan friste å ta i litt ekstra av og til etter at en person har provosert voldsomt. Da gjelder det å tenke seg om to ganger fordi vi representerer en etat og ikke oss selv, sier Oftedal til NRK.

– Tror du det er mannskaper i politiet som ikke er skikket til jobben?
– Vi må ta høyde for at det er det, jeg håper det ikke er mange. Men det er naivt å tro det ikke er noen som har slike interesser og dermed ikke er skikket. Av 12.500 kolleger er det naivt å tro det ikke er noen som har utfordringer med å balansere maktbruk, forklarer innsatslederen.


Hva vil skje når befolkningen mister all tillitt til politiet? Etter min mening er det rart de har så mye tilitt i dag. Vær kritisk og ikke godta hva som helst. 

#politi #makt #missbruk #maktmissbruk #vold # annmeldt #spesialenheten #etterforskning #demokrati
Følg meg på bloglovin

Reklamer

2 kommentarer om “Politiet og maktmissbruk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s