Konspirasjon

Et behov for kvinnedag?

  

I dag er det kvinnedagen. Jeg ønsker å gratulere alle jenter/damer rundtomkring, stå på! Kvinner er tøffe! 
Idag er det altså kvinnedagen, har vi et behov for dette? Er ikke Norge likestilt? Nei, menn fortsetter å dominere arbeidsmarkedet. Vi ser at kvinner er de med høyest udannelse, men alikavell så er det mannfolkan som dominerer i lederstillinger og i privat sektor. Menn har høyere inntekt, mens det er mange fler damer som jobber deltid. Trodde du vi hadde full likestilling? Nei, Norge har et stort fokus på likestillng, og vi sliter med å gjøre det bedre. Kvinner dominerer den offentlige sektor, tjener mindre, har dårligere jobber. Er det slik det skal være? Nei, jeg tar imot kvinner og kvinnedagen med åpne armer! Det er så absolutt et behov for en slik dag der man kan belyse dette temaet. 

Den første norske regjering med et kvinnelig medlem, var Einar Gerhardsens samlingsregjering 25. juni-5. november 1945. Statsråd Kirsten Hansteen (1903-1974) representerte Kommunistpartiet og var konsultativ statsråd i Sosialdepartementet. Antallet regjeringsmedlemmer var 15, og kvinneprosenten var dermed 7.

De neste 20 årene var antallet kvinnelige statsråder uforandret. Kvinneprosenten svingte mellom 7 og 8, avhengig av antallet medlemmer i regjeringen.

Gratulerer til alle jenter, kvinner og damer ❤️

#kvinne #kvinnedag #8mars #likestilling #ledere #økonomi #lønn #kvinner #menn #arbeidslivet #rettferdighet #deltid #deltidsstilling #blogg #blogging #bloggin

Følg meg på bloglovin

Reklamer

En kommentar om “Et behov for kvinnedag?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s